8 may 2013

Vaga en l'ensenyament el 9 de maig a tot l'estat

Manifestacions
València. Plaça Sant Agustí. 19 hores
(Itinerari: Pl Sant Agustí, Sant Vicent, Periodista Azzati, Ajuntament, Barques, Pintor Sorolla, Justícia, Colom, Delegació del Govern)
Castelló. Plaça Maria Agustina. 19 hores.
Alacant. IES Jorge Juan. 18.30 hores.
Comunicat STEPV-ISV
La vaga abasta tot el funcionariat i les treballadores i treballadors dependents de totes les administracions educatives, i de les universitats, tant al PAS laboral, PAS funcionari PDI laboral i PDI funcionari, igualment afecta tots els treballadors i treballadores docents i no docents de l’ensenyament sostingut totalment o parcialment amb fons públics, monitors de menjador i altres activitats en centres públics i privats concertats, personal d’atenció educativa o assistencial externalitzat, personal de les escoles dependents de l’administració local, i personal de titularitat municipal, amb servei externalitzat.

S'ha convocat la vaga per:
- La retirada del projecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) que ha presentat el Ministeri d’Educació.
- La paralització i revocació de les reformes i retallades que en l’àmbit de l’educació han aprovat els governs espanyol i valencià i que estan suposant un greu deterioriorament de la qualitat educativa i una agressió sense precedents als drets de les treballadores i els treballadors de l’educació.
- La revocació de l’acord de 3 d’abril de 2013 sobre provisió de llocs de treball en règim d’interinitat signat per la Conselleria d’Educació i determinats sindicats. En aquest sentit, es reivindica el manteniment de l’acord de novembre de 2010.
- Que el valencià siga la llengua vehicular del sistema educatiu valencià.
Les accions previstes per al dia de vaga són:
Piquets informatius.
Els piquets informatius es concentraran als centres de treball entre les 8 i les 10 hores.
Matí. Concentracions – Manifestacions.
En moltes localitats entre hui i demà es reuniran diverses plataformes i assemblees de professorat per concretar més concentracions i manifestacions.
DÉNIA. Plaça Arxiduc Carles fins a l’Ajuntament; 11 hores.
ALTEA. Plaça Ajuntament; 11 hores.
BENIDORM. Plaça Triangular; 11 hores.
ALACANT. Direcció Territorial Educació; 12 hores
ELX. Manifestacions Plaça Algeps; 11 hores.
PORT DE SAGUNT. Manifestació des del Parvulari Joaquín Rodrigo; 10 hores.
XIRIVELLA. Plaça Ajuntament; 11 hores.
MISLATA. Concentracions informatives a l’hora d’entrada als centres. 10:00- Trobada a la Pl. Ajuntament.
GANDIA. Plaça Ajuntament; 12 hores.
VALÈNCIA. Manifestació que s’iniciarà en la Facultat de Geografia i Història; 12 hores.
VINARÒS. Plaça Ajuntament. 11 hores.
VALL D’UIXÓ. Plaça Ajuntament; 12.30 hores.
CASTELLÓ. Concentració a les 11 h davant de l’IES Ribalta. Marxa cap a la DT d’Educació (av. del Mar). Concentració a les 12 h davant la DT d’Educació.
A més, la gent de la Ruta del Balafiament proposa a València un viatge en bus pels punts amenaçats per la política educativa de PP: a les 10 des de la Conselleria d’Educació.
Vesprada. Manifestacions
València. Plaça Sant Agustí. 19 hores
(Itinerari: Pl Sant Agustí, Sant Vicent, Periodista Azzati, Ajuntament, Barques, Pintor Sorolla, Justícia, Colom, Delegació del Govern)
Castelló. Plaça Maria Agustina. 19 hores.
Alacant. IES Jorge Juan. 18.30 hores.